Hívjon minket (Hé 9-17, Ke 8-16, Sze 10-18, Csüt-Pé 7-15)

Hogyan szórakoztassunk a kutyust - szippantó szőnyegek és nyalópárnák

A kutyák szeretnek szimatolni és érzékszerveikkel felfedezni a körülöttük lévő világot. Az új dolgok felfedezése nagyszerű szórakozás számukra! Ezt a fajta játékot támogatni kell, mivel segíti a kutya legfontosabb érzékszerveinek fejlődését. A kertben vagy a házban való szimatolás, nyalogatás, ennivaló keresgélése azonban nem mindig vezet arra, amire vágyunk és problémák adódhatnak a nem megfelelő dolgokkal való találkozással. Éppen ezért egyre népszerűbbek a szippantó szőnyegek és nyalópárnák. Olvassa el, milyen előnyökkel járhat kutyája számára!

A szippantó szőnyeg egyfajta interaktív játék, olyan finomságokkal töltve, amelyeket négylábú kedvencének ki kell szimatolnia és meg kell találnia. A finomságokat a szőnyeg anyagcsíkjai közé kell rejteni. Az anyagdarabok célja, hogy magasabb sövényt utánozzon, például egy parkban, ahol a kutyájának táplálékot kell keresnie. Ez a viselkedés serkenti a kutya természetes túlélési ösztönét, ami valójában felbecsülhetetlen értékű a mentális egészsége szempontjából. A kutyáknak kiváló a szaglásuk, melynek köszönhetően bármit ki tudnak szimatolni, különösen az ízletes finomságokat. Egy kutya orrában körülbelül 100 000 000 (százmillió), egyes fajták, mint a juhászkutya, több mint 200 000 000 (kétszáz millió) szaglóreceptor található, míg az emberi orrban körülbelül 5-6 000 000 (öt-hat millió). Ezért ez a fajta játék ideális és fontos egy kutya számára.

A szippantó szőnyegek nagyszerű lehetőséget nyújtanak a kutyák szórakoztatására egész nap. Rejtsd el a finomságokat a sarkokba és figyeld, hogyan keresi négylábú kedvenced a finomságokat. A kutya, unalmas pillanatait cipőharapással, az ajtók megkarcolásával, a bútorok tönkretételével vagy ugatással töltheti ki. Ezt a viselkedést megelőzheti egy szippantó szőnyeg használatával, amely változatosságot és ösztönző játékot biztosít kedvencének.

Tudni szeretné, hogy milyen finomságokat tegyen a szőnyegbe? Bármilyen száraz csemege vagy étel alkalmas. Válaszd ki a kutyus kedvenc ízeit! A szőnyeg tisztán tartása is egyszerű, mosható. Mosás előtt ne felejtsd el lerázni a maradék ételt vagy finomságot a szőnyegről.

További remek időtöltés kutyája számára a nyalópárna, mely egy kicsi, texturált gumi vagy szilikon betét barázdákkal a táplálék számára. A párna kialakítása arra kényszeríti a kutyát, hogy nyaljon. A nyalópárna használata ösztönzi a nyalást, amely endorfint szabadít fel a kutya agyában. Az endorfin segíthet megnyugtatni a kutyát a stresszes helyzetekben és serkenti a kutyát fizikailag és mentálisan.

Hogyan kell helyesen használni a nyalószőnyeget? Keverje össze a kutyaeledelt, a mogyoróvajat vagy más, a kutyája által kedvelt finomságot és kenje meg a szőnyeget. Az elkészített keverékhez natúr joghurtot vagy tejet is adhatsz, hogy érdekesebb legyen. Ne félj zöldségek használatától sem, turmixolhatod és tedd a szőnyegre! Amint a kutya végzett, távolíts el minden ételmaradékot. A receptek elkészítésekor mindig sót, cukrot vagy mesterséges édesítőszert nem tartalmazó összetevőket használj. Ügyelj a nyalószőnyeggel bevitt extra kalóriákra.

A szőnyeg lelassítja a gyors étkezési szokásokat is. Pihenésre ösztönzi a hiperaktív kutyákat – a nyalószőnyeg hosszabb ideig lefoglalja kedvenceinket, melynek köszönhetően lesz ideje a fontos feladatok elvégzésére!

Sokan megfeledkeznek egy további fontos szempontról is. A nyalópárnák elősegítik a szájüreg egészségét: a felületen található barázdák és puha bordák finoman megérintik és kaparják a kutya nyelvét, megtisztítják és eltávolítják a baktériumokat. A nyalás és a nyáltermelés jobb állapotban tartja az ínyt és a fogakat. A nyalópárna az emésztés javításának egyik módja! Csökkentik a puffadás kockázatát és javítják az emésztést.


Kapcsolódó termékek

Nyalószőnyeg Flamingo Leki
Változatok (2)
Modrá Světle zelená

Nyalószőnyeg Flamingo Leki

Raktáron, csütörtökön 5. 23. Önnél
2 335 Ft

Összehasonlítás

Újdonság

Lick'n'Snack EASTER - Nyalószőnyeg húsvéti design, 22,5 cm, szilikon

Raktáron, csütörtökön 5. 23. Önnél
4 690 Ft

Összehasonlítás

Szippantó szőnyeg Activity Matz Garden Game

Raktáron, csütörtökön 5. 23. Önnél
11 745 Ft

Összehasonlítás

Szippantó szőnyeg Activity Matz Fast Food Fun

Raktáron, csütörtökön 5. 23. Önnél
11 745 Ft

Összehasonlítás

Szippantó szőnyeg Flamingo Amigo
Változatok (1)
M

Szippantó szőnyeg Flamingo Amigo

Raktáron, csütörtökön 5. 23. Önnél
12 375 Ft

Összehasonlítás