Hívjon minket (Hé 9-17, Ke 8-16, Sze 10-18, Csüt-Pé 7-15)

Dogtrace D-Mute Light - a legjobb ugatásgátló nyakörv nagytestű kutyáknak

Ma bemutatjuk a cseh VNT electronics cég Dogtrace D-mute Light ugatásgátló nyakörvjét. A D-Mute elektromos ugatásgátló nyakörv biztonságos és hatékony eszköz a kutya túlzott vagy ésszerűtlen ugatásának csökkentésére és kiküszöbölésére. A készüléket csak a nyakörvet viselő kutya hangszálainak rezgései aktiválják. Ennek köszönhetően más kutya ugatására nem reagál és nem aktiválódik az ugatásgátló. A D-Mute light 5 különböző ugatásgátló üzemmóddal rendelkezik. Beállítható csak hangjelzés, 1-3 szintű elektrosztatikus impulzus korrekció vagy fokozatosan növekvő impulzus korrekció. A készüléknél továbbá állítható az ugatási érzékenység is, így kiválóan alkalmas üvöltés ellen is. Az összes funkciót nagyon egyszerűen vezérelheti mágneses kulcs segítségével. A készülék CR2 3V típusú, Li elemre működik. Az elem élettartama függ a használat gyakoriságától. Készenléti állapotban megközelítőleg 6 hónapig bírja. A D-Mute light vízálló, ezért otthoni és kültéri használatra egyaránt alkalmas. Enyhe esőben vagy hóban használhatja, azonban úszásra nem alkalmas és vízbe sem meríthető.

 

 

Miben segít a nyakörv?

 • Csökkenti a kutyák nem kívánt ugatását, üvöltését és nyafogását a lakásban vagy a kertben, a gazdi távollétében.
 • A kutya nem megfelelő viselkedésének kiküszöbölése - ugatás emberekre, autókra, kerékpárokra, állatokra és különféle tárgyakra.
 • Segít kutyájának megérteni az ugatás alkalmatlanságát.
 • A zavaró ugatás miatt nem kell feleslegesen bezárnia a kutyát.
 • Megszünteti a szomszédokkal folytatott vitát.

 

Az üzemmódok áttekintése

A készülék gyárilag az 1. üzemmódra lett állítva, mely kizárólag hangjelzéssel figyelmezteti a kutyát. Az egyes üzemmódok állíthatók. Használható csak hangjelzés, hangjelzés és 1-3 szintű elektrosztatikus impulzus korrekció vagy hangjelzés és fokozatosan növekvő korrekció. Szükség szerint állítsa be a korrekciós módot. Javasoljuk, hogy kezdetben csak az 1. üzemmódot használja, tehát csak hangjelzést, impulzusok nélkül.

A kiválasztott üzemmódot a sípoló hangok száma jelzi, miután a mágneses kulcsot, rövid ideig, a készüléken megjelölt ponthoz közelíti. Az üzemmódváltást az összes modellnél az alábbiak alapján kell elvégezni: a mágneses kulcsot hosszabb ideig kell a megjelölt ponton tartani mindaddig, amíg a sípolások száma el nem éri a beállítani kívánt üzemmódot.

Az ötödik üzemmód alapvetően az összes korábbi üzemmód funkcióit alkalmazza. Az aktiválást hangjelzés és alacsony stimulációs impulzus követi. Ha a kutya tovább ugat, újabb hangjelzés és erősebb stimulációs impulzus következik, így folytatva a legmagasabb stimulációs korrekcióig. Az ötödik impulzust követően a készülék biztonsági okokból automatikusan deaktiválódik abban az esetben is ha a kutya tovább ugatna. 15 másodperc elteltével visszaáll készenléti üzemmódba.

 

 • 1. csak hangjelzés - 1 sípolás
 • 2. hangjelzés + alacsony szintű korrekciós impulzus - 2 sípolás
 • 3. hangjelzés + közepes szintű korrekciós impulzus - 3 sípolás
 • 4. hangjelzés + magas szintű korrekciós impulzus - 4 sípolás
 • 5. hangjelzés + korrekciós impulzus öt növekvő szinten - 5 sípolás
 • 6. teszt funkció - 6 sípolás

 

Ugatás érzékelése

A Dogtrace D-Mute light ugatásgátló nyakörv a hangszálak rezgéseit használja az ugatás felismerésére. A beépített mikroprocesszor segítségével felismeri a kutya ugatását vagy üvöltését. Ha a kutya ugatni vagy üvölteni kezd, a nyakörv észleli a hangszálak rezgéseit és aktiválódik. A készülék érzékenysége az ugatásra állítható, ennek köszönhetően csak a megfelelő erősségű ugatásra aktiválódik. Az elemfedél alatt, csavarhúzóval csökkentheti vagy növelheti a készülék érzékenységét: „balra” (az óramutató járásával ellentétes irányba) csökkenti az érzékenységet, „jobbra” pedig növeli. Gyárilag közepes szintre lett állítva.

 

Milyen kutya számára alkalmas

A D-Mute light méretei: 39 × 40 × 72 mm (sz/m/h), súlya 67 g, a nyakörv hossza 18 és 50 centiméter között állítható. A nyakörv alkalmas közepes és nagy testű kutyafajták számára (német juhász, retriever, ridgeback, szetter, stb.). A Dogtrace márka négy féle ugatásgátló nyakörvvel rendelkezik, amelyek különböző méretű kutyák számára alkalmasak. A D-mute és D-mute light modelleket közepes és nagytestű kutyafajták számára tervezték, a D-mute small és D-mute small light közepes és kiskutyáknak felel meg.

 

Funkcionalitás tesztelés

A teszt funkció egy üzemmód, amellyel ellenőrizhető, hogy a hangjelzés és ingerlő impulzusok megfelelően működnek-e. Csatlakoztassa a tesztdióda szárait az egyes érintkezési ponthoz - elektródákhoz (lazítsa meg az érintkezési pontokat, helyezze alá a tesztdióda szárait és húzza ismét szorosra). Állítsa be a mágneses kulcs segítségével a 6. üzemmódot (teszt üzemmód). A készülék hangjelzést és elektrosztatikus impulzust ad (a tesztdióda kivilágít), majd a szoftver átvált 1 üzemmódba (hangjelzés).

 

Elem élettartama

A készülék CR2 3V típusú, Li elemre működik. Az elem élettartama függ a használat gyakoriságától. Készenléti állapotban megközelítőleg 6 hónapig bírja. Ez elsősorban a felhasznált elemek minőségétől függ. Mindenképpen javasoljuk minőségi Dogtrace vagy Energizer elemek használatát.

 

 

Gyakori problémák

A kutya nem reagál az impulzusokra

 • Ellenőrizze az elem energiaszintjét
 • Tesztelje a készülék működését a tesztdióda segítségével
 • Bizonyosodjon meg arról, hogy megfelelő hosszúságú elektródákat választott

 

Oktató videó D-mute

 

 


Termékfotók

   

 

 

A termék műszaki paraméterei

 

    Tápegység

lítium elem CR2 3V

    Elem élettartam

6-12 hónap

     Vízálló tulajdonság

esőálló, hóálló

    Állítható nyakörv

kb 18 - 72 cm

     Kutyafajta

közepes, nagy

     Nyakörv anyaga

szövet

     Súlya

67 g

     Csomagolás

papírdoboz

     A készülék méretei

77 x 38 x 37 mm

    A készülék súlya

56 g

 

A Dogtrace D-Mute light előnyei és hátrányai

 

Gyártás és szerviz Csehországban, meghosszabbított garancia 3 év   Nincs rezgés korrekció
Kiváló kivitelezés és minőség   Nem alkalmas kiskutyák számára
Könnyű kezelés mágnessel Nem meríthető vízbe
Hosszú akkumulátor-élettartam    
Detektálás hangszál rezgésekkel    
Közepes és nagy kutyáknak    
Hangkorrekció, impulzus    
Vízálló védelem (eső, hó)    

 

A csomag tartalma

 • Vevőkészülék
 • Elem CR2 3V 
 • Tesztdióda
 • Elektródák (10, 17 mm)
 • Mágnes, nyakba akasztható tartóval
 • Nyakörv