Hívjon minket (Hé 9-17, Ke 8-16, Sze 10-18, Csüt-Pé 7-15)

Dogtrace D-control 400 - a legkeresettebb kiképző nyakörv

A d-control 400 elektronikus kiképző nyakörv vevőink egyik legnépszerűbb terméke. 250 méteres hatótávolsággal alkalmas az alapvető parancsok rövidtávú képzésére vagy mindennapi sétára igénytelen terepen. Az alapfunkció egy hangjelzés, amely helyettesítheti például a sípot. A hangjelzés rendkívül hatékony figyelmeztetés az impulzus korrekciót megelőzően. Az elektrosztatikus impulzusok ereje 19 szinten állítható. A d-control 400 Booster funkcióval lett ellátva, mely ugrásszerűen megnöveli az impulzus erejét, további hosszantartó beállítások nélkül. A Booster funkció használata olyan vészhelyzetekben ajánlott, ahol a kutya az ösztöneire hagyatkozva pl. más állat üldözéséhez kezd. A Booster gomb beállításának megfelelően, az impulzusszint 0 - 5 fokkal növelhető. A d-control 400 adóegysége nagyon könnyen kezelhető. Az adó és vevőkészülék CR2 3V elemre működik. Használattól függően, az elemek élettartama megközelítőleg 6 - 12 hónap. A vevőkészülék vízálló tulajdonsággal rendelkezik. Ideális választás a kutya képzéséhez vízben vagy extrém körülmények között (erdő, sár). Az adóegység alapszintű vízálló tulajdonsággal lett ellátva.

 

 

Miben segít a nyakörv?

 • a kiképző nyakörv segít betanítani a kutyát a póráz nélküli sétáltatáshoz
 • segít a kutya visszahívásához bármilyen esetben
 • segít megállítani a kutyát ha más állat után szalad
 • segít alap engedelmességre tanítani kedvencünket ("állj", "hozzám", "lábhoz", "maradj")
 • leszoktatja a kutyát a póráz rángatásáról
 • a kutya nem kívánt tevékenységeinek megszakítása ("fúj", "nem szabad") - leszoktatja a helytelen, rossz szokásokról, emberekre ugrálásról, gödörásásról, ürülékfogyasztásról, nem kívánt ugatásról, üvöltésről, stb.
 • gyakorlatilag az összes parancs precíz betanítása, amit a kutyának olyan pontosan és megbízhatóan kell végrehajtania, mintha egy (akár több száz méter hosszú!) pórázon lenne

 

Üzemmódok áttekintése 

Hangjelzés: A hangjelzés korrekció nagyon hatékony figyelmeztetés, melyet leggyakrabban az impulzus korrekciót megelőzően használnak. A hangjelzés használható szóbeli figyelmeztetés helyett: hozzám, lábhoz - ebben az esetben a sípot helyettesíti, amelynek hangerejét a kutya mindig ugyanúgy érzékeli. Nagyon fontos, hogy a hangjelzést mindig ugyanúgy használja, hogy ne zavarja össze a kutyát. A vevőn zöld jelzőfénye világít, miközben az akusztikus jelet kiadja.

Elektrosztatikus impulzus: Ez a funkció lehetővé teszi elektrosztatikus impulzusok aktiválását, melyeket a vevőkészüléken található 2 elektróda továbbít a kutyának. Ezekre az ingerlési impulzusokra idővel csak minimálisan lesz szükség, mivel a kutya, rövid idő elteltével összefüggésbe hozza a készülék működését a helytelen viselkedéssel és a nem teljesített utasításokkal. A vevő piros jelzőfénye világít, miközben az ingerlő impulzus leadása megtörténik. Amennyiben a gombot hosszabb ideig lenyomva tartja, a készülék az impulzust folyamatosan adja (maximálisan 8 másodpercig). Fontos, hogy a kutya számára megfelelő ingerimpulzus-intenzitást válasszon. Mivel minden kutya különböző érzékenységű, a helyes impulzusszintet nem lehet előre megállapítani.

Booster: Ez a funkció lehetővé teszi, hogy szükség esetén vagy vészhelyzetben, egy előre beállított, magasabb erősségű impulzust használjon. Tehát ha például alap erősséget 5-ös szintre állítja, a Booster gombra akár 10-es erősséget is állíthat, mely krízis helyzetekben nagy segítség lehet.

 

 

Elektródák kiválasztása

Rozsdamentes acélból készült érintkezési pontok (elektródák) biztosítják az impulzusok átvitelét a kutya bőrére. A csomag két hosszúságú elektródát tartalmaz - 12 és 17 mm. Amennyiben a kutya rövid szőrű, használjon rövid érintkezési pontokat. Ha hosszabb vagy vastagabb szőrzetű, válassza a hosszabb elektródákat. Csavarja rá az érintkezési pontokat a vevőegységre.

Ha kutyája túl hosszú szőrzetű, lehetőség van 21 mm hosszú érintkezési pontok megvásárlására.

 

Milyen kutyáknak alkalmas

A D-control 400 vevőkészülékének méretei 6,4 x 4,3 x 3,4 cm, súlya 56 g, a nyakörv hossza 15 és 72 centiméter között állítható. A Dogtrace D-Control 400 a stimulációs impulzusok erejének és a vevő méreteinek köszönhetően közepes és nagytestű kutyafajták számára alkalmas.

 

 

Működés tesztelése

Hogyan ellenőrizzük a stimulációs impulzusok helyes működését?

A csomagban található tesztdiódával ellenőrizhetjük az elektrosztatikus impulzusok megfelelő működését.

 • Ellenőrizze, hogy a vevő ki van-e kapcsolva
 • Csatlakoztassa a tesztdióda pólusait mindkét érintkezési ponthoz - lazítsa meg az elektródákat, helyezze alá a tesztdióda csatlakozóit és csavarja vissza az elektródákat
 • Kapcsolja be az adót és a vevőt
 • Nyomja meg az elektrosztatikus impulzusok gombját
 • Az impulzusok szintjének növelésével a tesztdióda erősebben világít

 

Elemek élettartama

A D-control 400 kiképző nyakörv egy 3 V-os CR2 típusú elemmel működik. Az elem az adókészülékben körülbelül 6-12 hónapig, a vevőkészülékben 3-6 hónapig bírja, használattól függően. Az elemek a csomag részét képezik, de üzletünkben vásárolhat tartalék elemet. Javasoljuk, hogy vásároljon minőségi Dogtrace vagy Energizer elemeket.

 

Hibaelhárítás

 • Ellenőrizze, hogy az elemeket a megfelelő polaritással helyezte-e be
 • Ha az adó nem kommunikál a vevővel, próbálkozzon újra az eszköz párosításával
 • Ha úgy érzi, hogy a kutya nem reagál az ingerlési impulzusokra: ellenőrizze újra, hogy a vevőegységben lévő elem energiaszintjét, tesztdiódával tesztelje a vevő működését, ellenőrizze, hogy a megfelelő érintkezési pontokat választotta-e.

 

Karbantartás

Soha ne használjon illékony anyagokat, például hígítót, benzint vagy más tisztítószert a D-control tisztításához. Használjon puha, nedves kendőt és esetleg semleges mosószert. A vevő (nyakörv) csak akkor vízálló, ha a tömítés jó állapotban van. A vevő vízállóságának fenntartása érdekében javasoljuk, hogy évente egyszer cserélje ki a vevő elemfedél alatti gumitömítést. Minden elemcsere után gondosan helyezze vissza a gumitömítést az erre kijelölt helyre. A csavarokat alaposan csavarja vissza, azonban csak ésszerű erővel húzza meg őket! Ha hosszabb ideig nem használja a kiképző készüléket, vegye ki az elemeket a készülékből.

 

Oktató videó D-control 400

 


Termék képek

  

 

Technikai paraméterek

 

     ADÓKÉSZÜLÉK

 

    Hatótávolság

kb. 250 méter

    Tápegység

lítium elem CR2 3V

    Elem élettartama

6–12 hónap, használattól függően

    Frekvencia (teljesítmény)

869,525 Mhz (25 mW)

    Antenna

beépített

    Védelem

nem vízálló

    Működési hőmérséklet

–10 °C +50 °C

    Súly

64 gramm (elem nélkül)

    Méretek:

110 × 52 × 29 mm

 

   VEVŐKÉSZÜLÉK

 

    Tápegység

lítium elem CR2 3V

    Elem élettartama

6 hónap, használattól függően

    Frekvencia (teljesítmény)

869,525 Mhz

    Antenna

beépített

    Védelem

vízálló

    Állítható nyakörv

kb. 15 - 72 centiméter

    Súly

56 gramm (elem nélkül)

    Méretek:

64 × 43 × 34 mm

 

A Dogtrace D-control 400 előnyei és hátrányai

 

Gyártás és szerviz, 3 éves garancia   Rövidebb hatótávolság 
Vízbe meríthető vevőkészülék   Nem alkalmas kistestű kutyáknak
Külön funkciógombok    
Nagyon könnyű vevőkészülék    
Megvilágított LCD kijelző    
Hosszú élettartamú elem    
Hangjelzés, impulzus, booster    
Mágneses kapcsolás    

 

A csomag tartalma

 • Vevőkészülék
 • Adókészülék
 • Nyakörv
 • 12 mm és 17 mm elektródák
 • 2x CR2 3V elem
 • Tesztdióda
 • Nyakba akasztható tartó