Hívjon minket (Hé 9-17, Ke 8-16, Sze 10-18, Csüt-Pé 7-15)

Hogyan válasszuk ki a megfelelő láthatatlan kerítést, mellyel megakadályozzuk a kutya megszökését?

Önnek is gondot okoz a kutya folytonos megszökése a kertből? A kerítés sem akadály a számára és semmi sem állítja meg? A földterület bebiztosításához próbálja ki a láthatatlan kerítést. A szökés megakadályozásának a leghatékonyabb segédeszköze, mely felügyeli négylábú kedvencét az Ön távollétében is. Amennyiben szeretne többet megtudni az elektromos láthatatlan kerítésekről, olvassa el az alábbi rövid cikket. Megismerkedhet az egyes funkciókkal és kiválaszthatja a legmegfelelőbb láthatatlan kerítést.

 

 

A láthatatlan kerítés leszoktatja kutyáját a szökésről

A láthatatlan kerítés által sugárzott oktatási jelek parancsként és utasításként szolgálnak a kutya számára. Ezek a jelek abban a pillanatban aktiválódnak, amint a kutya, a speciális nyakörv viseletével, a tiltott határ közvetlen közelébe kerül. Az ismételt jelzés megtanítja a kutyát arra, hogy ne közelítse meg a kijelölt terület határait.

A láthatatlan kerítés telepítése rendkívül egyszerű, alkalmazkodik a földterülethez és működése nem igényli az Ön jelenlétét. Egyéb körülmények között szinte lehetetlen leszoktatni a kutyát a szökésről, mint például ha nappal Ön nem tartózkodik otthon és nincs aki felügyelje négylábú kedvencét.

 

 

Láthatatlan kerítés -  az egyetlen dolog, melyet telepítenie kell, az a vezeték...

Hogyan lehetséges, hogy a földbe ásott, kaput áthidaló, falra vagy kerítésre szerelt vezeték megakadályozza a kutya megszökését a kijelölt földterületről? A láthatatlan kerítések működése rendkívül egyszerű. Az első lépés a vezeték elhelyezése - a földterület kerületén vezetve (földbe ásva, falra vagy a már meglévő kerítésre szerelve). Ezt követően a vezeték mindkét végét csatlakoztatni kell az alapegységhez. A készülék aktiválásakor az alapegység rádiójelet sugároz a csatlakoztatott vezetéken keresztül, mellyel láthatatlan akadályt hoz létre. Amint a kutya megközelíti az elkerített terület határait, a vezetéken keresztül sugárzott rádiójel aktiválja a speciális nyakörvet a kutya nyakán. A nyakörv készüléke hangjelzéssel, rezgéssel vagy elektrosztatikus impulzussal figyelmezteti a kutyát.

A szereléshez és telepítéshez nem lesz szükség semmilyen engedély beszerzésére, mivel a vezetéken nem elektromos áram halad, hanem rádiójel, mely a környezetre tekintve teljes mértékben biztonságos. A láthatatlan kerítés kizárólag az Ön kutyája nyakán elhelyezett készülék közelségében aktiválódik.

A kutyát szoktatni kell a kerítés használatára. Bizonyos idő elteltével tisztában lesz a földterület határaival, melyet nem közelíthet meg és így elkerüli a nyakörv aktiválódását.

 

 

 

Mi alapján válasszuk ki a megfelelő láthatatlan kerítést?

A következő tulajdonságok azt mutatják, hogy mit kell figyelembe venni a láthatatlan kerítés kiválasztásakor:

1) Az első fontos információ, melyet ismernie kell, az a földterület kerülete, a megfelelő vezetékhossz kiválasztásához. A vezeték minden esetben kiterjeszthető és hosszabbítható, azonban a maximális vezetékhossz mindén készülék esetében különbözik. A szükséges vezetékhossz a földterület elrendezésétől és a telepítés típusától is függ.

2) Mielőtt véglegesen eldöntené, hogy milyen típusú készüléket választ, győződjön meg az egyes funkciókról és beállítási lehetőségekről. A funkciókat hangjelzés, rezgés és elektrosztatikus impulzusra oszthatjuk, továbbá még fontosabb ezen funkciók erejének az állíthatósága. Az egyes modellek esetében a funkciók (korrekciók) ereje nem állítható, így nem ajánlott kisebb és érzékenyebb kutyák esetében. Minél félősebb a kutya, annál szélesebb skálájú beállításokra lesz szükség. Az egyes funkciók erősségének szabályozásával nem rendelkező készülékek használata a nagyobb és temperamentumosabb kutyák számára ajánlott.

3) A megfelelő termék kiválasztását valószínűleg további jellemzők is befolyásolják, mint pl. vízálló tulajdonság vagy figyelmeztető zóna, mely bizonyos távolságban helyezkedik el a kerítéstől és ebben a zónában a nyakörv figyelmezteti a kutyát, hogy közeledik a tiltott határhoz. A figyelmeztető zónában, a nyakörvek, hangjelzéseket vagy gyenge rezgéseket használnak és a legtöbb esetben megtanítják a kutyát, már a figyelmeztetésekre reagálni.

 

 

Láthatatlan kerítések kutyafajta szerint:

A legkisebb testű kutyafajták - a legkisebb kutyáknak kis vevőkészülékkel és állítható erősséggel rendelkező kerítést válasszon (a nyakörv vevőkészüléke), mint például: Canifugue Small (8 erősségi szint), PetSafe Delux kutyáknak és macskáknak (5 erősségi szint), Pet At School (5 erősségi szint) vagy elsőosztályú E-Collar DF 1000 (30 erősségi szint)...

Közepes testű kutyafajták - közepes kutyáknak, kistestű kutyák számára kialakított modellt is választhat, amennyiben a kutya érzékenyebb. Közepes kutyáknak ajánlott például iTrainer HT-023, Canifugue, Petrainer PET803, PetSafe, Dogtra eF 3500 kis- és közepes testű kutyáknak,...

Nagytestű kutyafajták - amennyiben négylábú kedvence szinte megállíthatatlan és kizárólag az erőteljesebb ingerekre reagál, választhat erősségbeállítással nem rendelkező készülékeket is. Általában egy vagy többszintű erősséggel lettek ellátva, melyek nem állíthatók, azonban a temperamentumosabb kutyák esetében a leghatékonyabbak. Hasonló készülékek például: PetSafe nagytestű kutyáknak, iTrainer W227, Martin Systems Clotures E-fence...

 

Láthatatlan kerítések a földterület méretei alapján:

A vezeték maximális hossza 1000 m - iTrainer W227 (600 m), Pet at School (800 m), Canifugue Small (1000 m) és további

A vezeték maximális hossza 2000 m - PetSafe Deluxe kis- és közepes testű kutyáknak (1300 m), E-Collar DF-1000 (2000 m), iTrainer HR-026 (1300 m) és további

A vezeték hossza 2000 m felett - Martin System Clotures E-fence (3700 m), Dogtra eF-3500 (do 4000 m) és további

 

 

Szeretne többet tudni? Tekintse meg a láthatatlan kerítés telepítésének lehetőségeit.