Hívjon minket (Hé 9-17, Ke 8-16, Sze 10-18, Csüt-Pé 7-15)

Vízállósági szabványok - IPX Védettségi fokozatok a nyakörveknél

Kedvencünkkel víz közelségében! Az Ön kutyája is imád a vízbe ugrálni, főleg a forró nyári napokon? Azonban ha a kutya e közben GPS nyakörvet vagy kiképző nyakörvet visel, oda kell figyelnie egy fontos dologra! Időben meg kell tudnia, vízálló e a kutya nyakörvének készüléke vagy rendelkezik e bármilyen vízhatlan tulajdonsággal.

 

A Reedog elektromos nyakörvek vízálló tulajdonságainak áttekintése:

A webüzletünkben (Elektro-nyakorvek.hu) kapható elektromos kiképző nyakörveknél 4 egyszerű védelmi szintet használunk. A termékeket a gyártó adatai, tesztelések és tapasztalatok szerint e 4 csoportba soroljuk. Így ügyfeleink sokkal világosabb képet kapnak termékük vízálló tulajdonságáról:

 

  • Védelem nélküliek azok a kiképző nyakörvek, melyek leginkább otthoni használatra alkalmasak. Nem érintkezhetnek vízzel és magasabb páratartalom ellen is védeni kell a készülékeket. A készülékek legfőbb előnye az alacsony ár. 

 

  • Vízállóként jelöltük meg azokat a termékeket, melyek ellenállnak a magas páratartalomnak vagy a ködös időjárásnak. Ellentétben nem használható esőben és nem léphet közvetlen kapcsolatba vízzel, pocsolyával. Ebbe a kategóriába például az alábbi modellek tartoznak: Petrainer PET998DR,  Petrainer PET998D, Petrainer PET998DB.

 

  • A Vízhatlan tulajdonsággal jelölt termékek már lehetővé teszik a nyakörv használatát esőben, hóban, továbbá a saras terület és pocsolya sem jelentenek problémát. Víz alá azonban nem meríthető és úszásra sem alkalmas. Vízhatlan tulajdonsággal rendelkeznek az alábbi elektromos nyakörvek: Cacicom 200 First, Aetertek AT-918C, Dogtra iQ Cliq, PetSafe Standard 600m, Tractive vagy Paby GPS nyakörvek.

 

  • A víz alá meríthető modellek alkalmasak úszásra, vízben való képzésre és vízfelszín alá meríthetők. A gyártő minden termék esetében feltünteti, hogy mekkora mélységig és mennyi ideig meríthetők az egyes készülékek (ez az adat változó az egyes típusok között):SportDog 800m Tréner, E-Collar Educator ET-400, Dogtra Arc 800 Camo.

 

 

A legjobban értékelt kiképző nyakörvek! melyik állja a vizet?

Ha házi kedvence imád a vízben szórakozni, kizárólag a legjobb termékeket ajánljuk, melyek a piacon jelen pillanatban kaphatók, elektromos kiképző nyakörvek terén. A legmagasabb védelmi fokozat megtalálható a minőségileg maximálisan feldolgozott termékeknél. A hasonló készülékek esetben feltétlenül megbízhat a további garantált tulajdonságaikban is.

 

 

SportDog: amerikai csúcstechnológia

A vízállóság szempontjából és egyéb tulajdonságainak köszönhetően is kétségtelenül a legmegbízhatóbb márkák közé tartozik a Sport Dog. Amerikai termék, mely szakemberek köreiben is nagy népszerűségnek örvend. A márka a közelmúltban felhívta magára a figyelmet az új Sport Dog Trainer modellel, mely ergonomikusan kialakított adókészülékkel és OLED kijelzővel lett ellátva (tisztán olvasható kijelző napfényen és sötétben is). A vevőkészülék Dry Tek technológiájának köszönhetően víz alá meríthető (7,6 méteres vízmélységig). A készülék ideális professzionális kutyaképzésre és vadászkutyák képzéséhez. Egyetlen adókészülékkel egyszerre 6 kutya képezhető.

 

 

 

Páratlan víz elleni védelem: E-Collar kiképzőnyakörv

Az E Collar egy további hős az elektromos kiképző nyakörvek között, melynek adókészüléke egyedülálló abban, hogy lebeg a vízfelszínen (nem merül el). A képzés során jól alkalmazkodik a kézhez és rendkívül kényelmes. Legfőbb jellemzői a Booster funkció és a 100 szinten állítható impulzus korrekció. Az e-Collar kiképző nyakörv 12,5 méteres vízmélységig meríthető, melynek köszönhetően nem talál versenytársat a piacon. Az adókészülék vízálló, víz alá meríthető, de ami a legfontosabb, hogy lebeg a víz felszínén és nem merül el.

 

 

 

 

Dogtra - megbízható extrém terepeken

A Dogtra kiképző nyakörveket az alapos kivitelezés, robusztus és tartós feldolgozás jellemzi. Az amerikai gyártó széles skálájú impulzussal, magas hatótávolsággal és kiváló vízálló tulajdonsággal látta el termékeit. A víz alá meríthető modellek 1 méteres mélységig meríthetők. A készülékek alaptulajdonsága, hogy egyszerre több kutya képzésére is alkalmasak, így ideális választás vadászkutyák képzéséhez.

 

 

 

A nemzetközi szabványok alapján összeállítottuk az alábbi listát, mely tartalmazza az IPX védettségi fokozatokat. Termékeink többsége IPX7 védelemmel rendelkezik. Egyes márkák még magasabb fokozattal is rendelkeznek, mint a maximális érték.Például a SportDog márkájú termékek DryTek technológiával rendelkeznek, melynek köszönhetően a készülékek 7,5 méteres vízmélységig meríthetők. Az E-Collar márkájú nyakörvek esetében ez a mélység 12,5 méter, ami messze meghaladja a maximális IPX8 védettségi szintet.

 

standard IPX8

 

IPX8: „Protected against water submersion”, ellenáll a víz alá merítésnek. A termék alkalmas a folyamatos merüléshez és megbízhatóan védelemmel lett ellátva 5 m-es vízmélységig, 1 órán keresztül.

 

standard IPX7

 

IPX7: „Protected against water immersion”, ellenáll a rövid ideig tartó víz alá merítésnek. A termék ellenáll a rövid ideig tartó víz alá merítésnek, maximálisan 1 méteres vízmélységig, 5 másodpercen keresztül.

 

standard IPX6

 

IPX6: „Protected against heavy seas”, vízsugár elleni védelem. Vízsugár elleni védelem minden irányból - 12,5 mm átmérőjű vízsugár, áramlási sebesség 100 liter/perc, víznyomás 100 kN/m2. Tesztelve 3 percen keresztül, 3 méteres távolságból.

 

standard IPX5

 

IPX5: „Protected against water jets”, kisnyomású vízsugár elleni védelem. Kisnyomású vízsugár elleni védelem minden irányból - 6,3 mm átmérőjű vízsugár, áramlási sebesség 12,5 liter/perc, víznyomás 30 kN/m2. Tesztelve 3 percen keresztül, 3 méteres távolságból.

 

standard IPX4

 

IPX4: „Protected against splashing water”, fröccsenő víz ellen védelem. Az IPX3 védelemhez hasonló, azzal a különbséggel, hogy a fröccsenő víz minden irányból érkezhet

 

standard IPX3

 

IPX3: „Protected against spraying water”, fröccsenő víz ellen védelem. Fröccsenő víz ellen védett (függőlegestől max. 60 fokban, 10 liter/perc, víznyomás 80-100kN/m2). Tesztelve 5 percen keresztül.

 

standard IPX2

 

IPX2: „Protected against falling water when tilted up to 15 degrees”, függőlegesen eső víz ellen védelem. Az IPX1 védelemhez hasonló, azzal a különbséggel, hogy a készülék 4 pozícióban lett tesztelve, 15 fokos elhajlással mindkét irányban a normál üzemi helyzethez képest.

 

standard IPX1

 

IPX1: „Protected against falling water”, függőlegesen cseppenő víz ellen védelem. A csapadék mennyisége 3-5 mm/perc, maximálisan 10 percen keresztül. A készüléket normál üzemi helyzetben tesztelték.

 

standard IPX0

 

IPX0: „No protection”, víz elleni védelemmel nem rendelkezik. Ezek a termékek nem rendelkeznek víz és nedvesség elleni védelemmel.