Hívjon minket (Hé 9-17, Ke 8-16, Sze 10-18, Csüt-Pé 7-15)

Hogyan tanítsd meg megbízhatóan szőrös barátodnak a "Gyere!" parancsot?

A parancs számomra egy nagyon fontos készség, amit meg kell tanítani a kutyának. Segít biztonságban tartani őt, és biztosítja, hogy Ön is élvezhesse a pórázon kívüli mozgást és edzést. Hogyan taníthatod meg tehát, hogy hívásra visszajöjjön? A legfontosabb, hogy a kutyád számára érdekesebb legyen, mint a körülötte lévő világ, kínálj neki egy nagyszerű jutalomfalatot vagy kedvenc játékát.

  1. Ahhoz, hogy a kutya visszajöjjön, ösztönzésre van szüksége - egy igazán finom jutalomfalatra vagy egy szórakoztató játékra egy játékkal. Mutassa meg a kutyának a játékot vagy az ételt.
  2. Fusson néhány lépést, majd hívja a kutya nevét, és barátságos, izgatott hangon mondja, hogy "" - ha leguggol, az is ösztönözheti, hogy visszajöjjön.

  1. Amikor a kutya odajön hozzád, finoman fogd meg a nyakörvét, és adj neki jutalomfalatot, vagy hagyd, hogy játsszon egy játékkal.
  2. Győződjön meg róla, hogy a kutya parancsra visszatér Önhöz. Ne akarja megjutalmazni, ha félúton megáll, irányt változtat, vagy éppen csak megáll. Elég közel kell visszatérnie hozzád ahhoz, hogy kinyújthasd a kezed és megérintsd.
  3. Fokozatosan növelje a távolságot a kutyájától, amíg végül ki tudja hívni a kutyáját a kertbe vagy a szobából a szobába.
  4. Ha a kutya már rendszeresen jön hozzád hívásra a házban és a kertben, elkezdheted gyakorolni a hívást biztonságos kültéri körülmények között. A hosszú pórázok hasznosak lehetnek a kültéri visszahívás gyakorlásához, mivel a kutyának némi szabadságot biztosítanak anélkül, hogy ebben a szakaszban teljes szabadságot adnának neki.
  5. Mielőtt visszahívja a kutyát, adjon neki időt, hogy megszaglássza, felfedezze és megismerje a környezetét. Hívja véletlenszerűen, és hagyja, hogy különböző ideig játsszon és elterelje a figyelmét, mielőtt visszahívja.

Az elektronikus nyakörv a visszahívási tréninghez is használható.

  1. A kutyát a nevén szólítjuk, és azt mondjuk, hogy "gyere".  Nyomjuk meg az adó gombját, és engedjük el, amikor a kutya elfordítja a fejét, és szemkontaktust létesít velünk.
  2. Addig is használjon pórázt kutyája vezetésére. Ismételje meg ezt a lépést, hogy a kutya hozzászokjon az ingerléshez, és fokozatosan programozza be a "gyere" parancsot és a hozzá tartozó cselekvést a kutya izommemóriájába.
  3. Miután a kutya elkezdi megérteni a "gyere" parancsot sok különböző helyzetben, kimondjuk a parancsot, várunk egy-két másodpercet, majd megnyomjuk a rádió gombját, ha a kutya nem jön hozzánk. Ez a szünet esélyt ad a kutyának, hogy ingerlés nélkül meghozza a helyes döntést. A távoktató nyakörvvel mindig lesz segítségünk, amíg nem tudjuk, hogy a kutya a legnehezebb helyzetekben és zavaró körülmények között is hozzánk fog jönni.

Mit kell szem előtt tartani: