Hívjon minket (Hé 9-17, Ke 8-16, Sze 10-18, Csüt-Pé 7-15)

Védi a kutyákat és macskákat a kullancsok ellen?

A kullancsok nem csak a háziállatok számára kellemetlenek, hanem különböző betegségeket, például Lyme-kórt, ehrlichiosist és másokat is terjeszthetnek. Ezért bundás barátaink védelme ezektől a parazitáktól alapvető fontosságú egészségük és jólétük szempontjából. Íme néhány kulcsfontosságú tipp arra vonatkozóan, hogyan védheti meg a kutyákat és macskákat a kullancsoktól.

  1. Rendszeres ellenőrzés: Rendszeresen ellenőrizze háziállatait kullancsok után, különösen a szabadban való tartózkodás után. Simítsa végig kezével a szőrzetüket, és figyeljen azokra a területekre, például a fülekre, a nyakra és a lábujjak közé, ahol a kullancsok általában megtapadnak.
  2. Használjon kullancsellenes termékeket: Ezek lehetnek spot-on termékek, szájon át szedhető gyógyszerek, kullancsnyakörvek vagy spray-k. Ügyeljen arra, hogy gondosan kövesse a használati utasítást, mivel egyes termékeket kifejezetten kutyák vagy macskák számára fejlesztettek ki.
  3. Kullancsok által terjesztett betegségek elleni védőoltás: Konzultáljon állatorvosával a kullancsok által terjesztett betegségek ellen elérhető védőoltásokról. A védőoltások további védelmet nyújthatnak az olyan betegségek ellen, mint a Lyme-kór.
  4. Kerülje azokat a területeket, ahol kullancsok vannak jelen: Kerülje azokat a helyeket, ahol a kullancsok jól érzik magukat, mint például a sűrű erdők, a magas fű és a lombok. Ha négylábú kedvenceit sétáltatja, maradjon a jól karbantartott utakon és ösvényeken.
  5. Ápolás: A rendszeres ápolás nemcsak a háziállat szőrzetét tartja egészséges állapotban, hanem segít a kullancsok felismerésében, majd eltávolításában is. Finom fogazású fésűvel óvatosan fésülje át kedvence bundáját, és a talált kullancsokat azonnal távolítsa el csipesszel vagy kullancseltávolító eszközzel.
  6. Ellenőrizze magát: A kullancsok az emberre is rátapadhatnak, ezért a szabadban, különösen fás vagy füves területeken való tartózkodás után mindenképpen ellenőrizze magát kullancsok után. A kullancsok korai eltávolításával megakadályozhatja, hogy azok átterjedjenek háziállataira.

Így jelentősen csökkentheti a kullancsok által okozott fertőzés kockázatát, és megvédheti háziállatait az ezen élősködők által átvihető betegségektől. Ne feledje, hogy legyen éber, különösen a kullancsszezonban. Ha kullancsmentesen tartja háziállatait, nemcsak az ő egészségüket biztosítja, hanem elősegíti az Ön és szeretett társai boldogabb és élvezetesebb életét is.

MINDEN PARAZITAELLENES SZERÜNK.


Kapcsolódó termékek

Menforsan parazitaellenes pipetták kutyáknak, 2db

Raktáron, szerdán 6. 26. Önnél
3 645 Ft

Összehasonlítás

Menforsan habsampon macskáknak rovarok ellen, 200 ml

Raktáron, szerdán 6. 26. Önnél
4 600 Ft

Összehasonlítás

Scalibor parazitaellenes nyakörv kutyáknak 48

Raktáron, szerdán 6. 26. Önnél
12 560 Ft

Összehasonlítás

Scalibor parazitaellenes nyakörv kutyáknak 65

Na cestě 5 kusů, hétfőn 7. 1. Önnél
14 150 Ft

Összehasonlítás

Foresto kullancs nyakörv 70 cm (8kg felett)

Na cestě 1 kusů, hétfőn 7. 1. Önnél
17 330 Ft

Összehasonlítás