Hívjon minket (Hé 9-17, Ke 8-16, Sze 10-18, Csüt-Pé 7-15)

Hogyan válasszunk WC-t egy új cicának?

Ha toalettet választ a cicának, fontos szempontokat kell figyelembe vennie, mint például az alomdoboz mérete és elhelyezkedése. Egy kisméretű WC nem alkalmas egy felnőtt és nagytestű macskának, mivel nehézséget okoz abban, hogy kényelmesen megforduljon, míg a túl nagy WC sok helyet foglalhat egy kis lakásban. Ezenkívül a WC-t csendes és könnyen megközelíthető helyen kell elhelyezni. Ez megfelelően kényelmes és privát teret biztosít macskájának.

A WC-k fajtái

Ami a cica toaletteket illeti, számos típus közül választhat a piacon. A legkeresettebb típus a téglalap alakú tál, amely műanyagból készült és többféle méretben kapható. Egy másik lehetőség a zárt WC, amely kellé magányt biztosít a macska számára, korlátozza a kellemetlen szagok és az alom terjedését is.

Az öntisztító WC-k egyre népszerűbbek, mert automatizálják a tisztítási folyamatot és csökkentik a napi ürítés szükségességét. Ilyen például a Petkit Pura X vagy a Petkit Pura Max. A Pura segítségével időt takaríthat meg, mert nem kell kézzel takarítania kedvence után. Ráadásul pénzt takarít meg, mert nincs szükség nagy mennyiségű alomra. A speciálisan készült TPE guminak köszönhetően megakadályozza, hogy a puha széklet a macskaalomhoz tapadjon, így csak a csomókat távolítja el, az alom többi részét pedig tisztán tartja. A nagy tartály lehetővé teszi 5 liter alom megtöltését akár 7 napos használathoz, csere nélkül.

Az öntisztító vécék előnye, hogy számos szenzorral rendelkeznek, amelyek segítségével nyomon követhetjük macskája súlyát, a WC használat idejét és gyakoriságát, az alomkapacitást és sok minden mást. Mindezek az adatok egyszerűen nyomon követhetők az ingyenes Petkit alkalmazás felületén, amely könnyedén letölthető iOS és Android operációs rendszerrel működő mobiltelefonokra.

Válassza ki a megfelelő almot

A használt alom típusa nagyban befolyásolhatja macskája tisztálkodási szokásait. Egyes macskák jobban szeretik a csomósodó almot, mások a nem csomósodó vagy kristályos almot. Elengedhetetlen, hogy kísérletezzen különböző típusokkal, hogy megtudja, melyiket részesíti előnyben a cica. Például, ha a macskája tétovázik a WC használatában, ennek oka lehet a használt alom típusa.

Vegye figyelembe a macskák számát

Ha több macskája van, javasoljuk a közös cica WC-t és egy extra toalett. Ez biztosítja, hogy minden macska tiszta és hozzáférhető WC-hez jusson. Ezenkívül egyes macskák előnyben részesíthetik a saját WC-t, így megelőzheti a lehetséges tisztálkodási problémákat.

Függetlenül a választott WC típusától, rendszeresen tisztítani kell, hogy megakadályozzuk a baktériumok és szagok felhalmozódását. A megfelelő macska toalett pozitívan befolyásolhatja macskája viselkedését, elősegítheti a biztonságérzetet és csökkentheti a nem megfelelő vagy tisztátalan hely használatából eredő szorongást.

 


Kapcsolódó termékek

Érvénytelen a 30 napos próbaidő

Petkit Pura Cat macska toalett

Raktáron, csütörtökön 6. 20. Önnél
52 775 Ft

Összehasonlítás

Ajánljuk
Érvénytelen a 30 napos próbaidő

Petkit Pura X automata macska toalett

2 hónap
184 310 Ft

Összehasonlítás

Érvénytelen a 30 napos próbaidő

Petkit Pura Max automata macska toalett

2 hónap
288 580 Ft

Összehasonlítás

Érvénytelen a 30 napos próbaidő

Litter-Robot III Connect automata macska toalett

Raktáron, csütörtökön 6. 20. Önnél
384 825 Ft

Összehasonlítás