Hívjon minket (Hé 9-17, Ke 8-16, Sze 10-18, Csüt-Pé 7-15)

Canicom

A Canicom elismert francia gyártású termék. A modern és intelligens Canicom márkájú kiképző nyakörv megfelel a rendkívül igényes elvárásoknak. Fejlett technológia professzionális kutyaképzéshez, akár 1500 méteres hatótávolsággal. Standard feletti technológia, modern és barátságos design jellemzi a terméket.

 • Mi az elektromos nyakörv?

  Az elektromos kutyanyakörv egy modern edzéssegítő eszköz, mely teljesen biztonságos, és megfelelő használatával semmi sérülést nem okozhat házi kedvencének. Az elektromos kiképző nyakörvek professzionális kinológusok, világszerte népszerű és megkedvelt eszköze. Fontos, a megfelelő kiképző nyakörv kiválasztása és a helyes használat elsajátítása. Ahogyan minden eszköz, így a kiképző nyakörvek használata is veszélyessé válhat, ha figyelmen kívül hagyja a használati utasításokat.

 • Hogyan működik az elektromos nyakörv?

  Az elektromos nyakörvek olyan impulzusokat bocsájtanak ki, melyek a kutya számára kellemetlenek, ellenben biztonságosak és fájdalmat nem okoznak. Minden tapasztalt kutyakiképző tudja, hogy figyelmeztetés vagy fizikai büntetés nélkül nem lehetséges kiképezni a kutyát. Elektromos nyakörv használatával mindez elkerülhető és sokkal kíméletesebben képezheti kutyáját. Értékelni fogja, hogy az adókészülék segítségével távolról is irányítható a nyakörv, például ha a kutya nem reagálna a hívásra. Egyre több felelősségteljes kutyagazdi használ elektromos kiképző nyakörvet, melynek segítségével biztonságosan képezheti kedvencét.

 • Miben nyújt segítséget az elektromos nyakörv?

  Hagyományos kutyanyakörv használata nélkül sétáltathatja kutyáját. Segítséget nyújt az egyes parancsok teljesítésében („állj“, „hozzám“, „lábhoz“ és „maradj“) és nem szalad el  más kutya vagy állat után, nem szalad ki az úttestre az autók közé.

  A kutya nemkívánatos tevékenységeinek megszakítása ("fúj", "nem szabad") - a rossz szokások és helytelen viselkedés kiküszöbölése, pl. étkezés az asztalról, ugrálás a vendégekre, ürülék felfalása, nem kívánt ugatás.

  Hagyományos póráz használata nélkül segít a gyakorlatok pontos és megbízható teljesítésében.
 • Biztonságos az elektromos nyakörv?

  Az elektromos nyakörveket állatvédelmi bizottság vizsgálta: „Az elektromos nyakörv az elmúlt 8-10 évben viharos fejlődésen ment keresztül és teljes mértékben eltér az elődjétől, melyek jelentősen erősebb impulzusokat használtak korrekcióként. Az állatok védelme és a szabványok egyesítése érdekében Nemzetközi elektromos nyakörv gyártó szövetség (ECMA) jött létre, mely alaposan foglakozik a témakörrel és saját kutatásai mellett, szakmai és tudományos intézményekkel dolgozik együtt. Az ECMA által elismert gyártók modern termékei teljes mértékben tiszteletben tartják az állatvédelmet. A nyakörvek használata kíméletes a kutyához és számos esetben helyettesíti a hagyományos és kevésbé figyelmes kiképző módszereket.“

 • Mikor kell elkezdeni az elektromos nyakörv használatát?

  Az elektromos nyakörvek használata 6 hónapos kortól ajánlott. Figyelmesen olvassa el a gyártó használati útmutatását. Válassza ki a megfelelő impulzusszintet (a kutyának reagálnia kell az impulzusra, másrészt nem szabad, hogy fájdalmat okozzon neki - pl nyüszítés, stb.). Az elektromos nyakörv általában többféle korrekciós szintet kínál (hangjelzés, rezgés, elektrosztatikus impulzus). A kutya rövid időn belül kitapasztalja, milyen sorrendben érkezik korrekció és elegendő lesz hangjelzés, esetlegesen rezgés használata.

 • Milyen funkciókat kínál a nyakörv?

  Minél praktikusabb képzési funkciókkal rendelkezik a nyakörv, annál könnyebb és egyszerűbb lesz a kutya irányítása. Az alap és legfontosabb funkciók közé tartozik a hangjelzés és elektrosztatikus impulzus. A ma megvásárolható, legtöbb elektromos nyakörv esetében az alap funkciók rezgés funkcióval lettek kibővítve. A leggyakrabban az alábbi funkciókkal találkozhat:

  Hangjelzés: Elektrosztatikus impulzust szinte minden esetben hangjelzés előz meg. Rövid idő elteltével a kutya megtanulja, hogy a hangjelzést kellemetlen impulzus követi. Előbb vagy utóbb már a hangjelzésre reagálni fog és nem lesz szükség impulzus használatára. A gyakorlatban a legtöbbet használt funkció.

  Rezgés: Hangjelzés és elektrosztatikus korrekció közbenső lépéseként szolgál, abban az esetben, ha a kutya hangjelzésre nem reagál. A rezgések intenzitása általában több szinten állítható. Vibrációs nyakörvek estében fő funkcióként szolgál. Az ilyen nyakörvek hatékonysága korlátozott, ezért leginkább a kis és közepes méretű kutyafajták részére alkalmas.

  Elektrosztatikus impulzus: Korrekciós impulzusként szolgál abban az esetben, ha az impulzust megelőző hangjelzés és rezgés korrekció nem jár eredménnyel. Az elektrosztatikus impulzus korrekció a leghatékonyabb, amennyiben lehetőség nyílik az impulzusok intenzitásának beállítására.

  Spray korrekció: A nyakörv vevőkészüléke Spray-t permetez a kutya orra alá. A piacon a második leghatékonyabb és fájdalommentes korrekciós módszer.

  Booster: Készenléti gomb (Booster) megnyomásával azonnali, magasabb intenzitású impulzus adagolható. Általában olyan esetekben használják, amikor gyors reakcióra van szükség. A Booster gomb impulzusszintje a leggyakrabban már a gyártó által beállított, azonban sok esetben programozható a funkció. 

  Fényjelzés: Ez a funkció számos változatban érhető el (fénydióda az adókészüléken vagy lézeres fényjelzés). Legjobb változata a vevőkészüléken elhelyezett dióda, mely távolról, az adókészülék segítségével aktiválható. Így a sötétben is meghatározható a kutya pontos helyzete.

  Ugatásgátló üzemmód: Egyes elektronikus nyakörvek ugatásgátló üzemmóddal rendelkeznek, mely automatikusan felismeri és megakadályozza a kutya nem kívánt ugatását. Amennyiben a kutya ugatni kezd, a nyakörv aktiválódik és hangjelzéssel vagy rezgéssel figyelmezteti a kutyát. Ha a kutya továbbra is ugat, korrekció következik, mely leggyakrabban spray vagy elektrosztatikus impulzus.

 • Mekkora méretű kutya és milyen kutyafajta számára ajánlott?

  Hatékony elektromos kiképző nyakörv kiválasztásának nagyon fontos tényezője a kutya mérete és fajtája. Az 5 kg és 50 kg közötti kutyák részére szinte az összes elektromos nyakörv elegendően hatékony lesz. A megfelelő készülék kiválasztásával járó probléma akkor következik be, ha házi kedvence a legkisebb vagy a legnagyobb testű kutyafajták közé sorolható. A kistestű kutyákra az impulzusok erősen és fájdalmasan hathatnak vagy a vevőkészülék méretei jelenthetnek problémát. Nagyobb kutyafajták esetében, ellenkezőleg, az impulzusok ereje nem lesz elég hatékony.

 • Mekkora legyen a nyakörv hatótávolsága?

  További fontos tulajdonság a nyakörv hatótávolsága. A szokásos hatótávolság 200 és 400 méter között mozog. A nyakörv kiválasztásakor az alábbi tényezőket kell figyelembe venni: helyszín és terep. Amennyiben egyenletlen terepen (erdős területen) képzi kutyáját, célszerű nagyobb hatótávolsággal rendelkező készüléket választani. A nyakörvek mellett feltüntetett hatótávolság akadályok nélküli területekre érvényesek. Egyenletlen, erdős területeken az így megadott hatótávolság jelentősen csökken (rádióhullám terjedése miatt). Nagyobb hatótávolságra pl. vadászoknak lesz szüksége. A legtöbb felhasználó számára azonban elegendő lesz kisebb hatótávolság (a kutya visszahívására, figyelmeztetésére, stb.). Ilyen esetekben elegendő lesz akár 350 méteres hatótávolság is.

 • Vízállóak a nyakörvek?

  További nagyon fontos tényező a vevőkészülékek vízálló tulajdonsága. Leggyakrabban a következő vízálló tulajdonságokkal találkozhat: védelem nélkül (nem rendelkezik vízálló tulajdonsággal és a készüléket száraz környezetben kell tartani), vízálló (a vevőkészülék időjárásálló - eső és hó elleni védelemmel rendelkezik), vízhatlan (ellenáll a nedves környezetnek és víz alá meríthető). 

 • Milyen tápegységet használnak a nyakörvek?

  A nyakörvek tápellátása nagyon fontos tényező, melyet nem szabad alábecsülni a választáskor. Az olcsóbb modellek hagyományos 3V, 6V vagy 9V elemre működnek. Az elemek ára 600 és 1800 Ft,- között mozog ezért figyelembe kell venni az üzemeltetés költségeit is, a több éves használat mellett. Az egyes kiképző nyakörveket a gyártás során olyan típusú elemmel látták el, melyek kizárólag a gyártótól vagy forgalmazótól szerezhetők be. Ezért javasoljuk olyan elektromos kiképző nyakörvek megvásárlását, melyek újratölthető akkumulátorral lettek ellátva. USB kábelen keresztül vagy hálózati töltő segítségével, szükség szerint újratölthetők.

 • Egyszerű a nyakörvek kezelése?

  Minél könnyebb kezelési lehetőséget kínál a készülék, annál kényelmesebb, gyorsabb és hatékonyabb a használata. A legkényelmesebb, ha minden funkció külön gombbal rendelkezik, mely megakadályozza a beállítások véletlenszerű átkapcsolását. Alkalmasak szinte minden tevékenységre és különösképpen értékelni fogja az akut helyzetekben, mikor gyors reakcióra lesz szükség, pl. ha a kutya kiszalad az úttestre vagy más állat után szalad.

Teljes leírás megjelenítése

Legkeresettebb termékek

Canicom 1500 - 3 kutyás készlet

Canicom 1500 - 3 kutyás készlet

A Num´Axes Canicom 1500 univerzális elektronikus kiképzőnyakörv az összes kutyafajta képzésére…
10 nap hétfőn 7. 29. Önnél
Kedvezmény -15%
146 835 Ft
124 810 Ft
Canicom 5.1500 2 kutyának

Canicom 5.1500 2 kutyának

A Num Axes Canicom 5.1500 2 kutya számára egy modern és professzionális elektronikus kiképzőnyakörv…
Rendelésre kedden 7. 23. Önnél
Kedvezmény -15%
118 985 Ft
101 135 Ft
Canicom 200 elektromos kiképző nyakörv

Canicom 200 elektromos kiképző nyakörv

A Canicom 200 elektronikus kiképzőnyakörv legfőbb előnye, hogy nagyon kicsi, könnyű és nem…
Raktáron 4 db szerdán 7. 17. Önnél
Kedvezmény -15%
50 905 Ft
43 270 Ft
Canicom 250 LE

Canicom 250 LE

A Canicom 250 LE egy elektronikus kiképzőnyakörv hang- és impulzusfunkcióval minden kutyafajtához…
Raktáron 1 db szerdán 7. 17. Önnél
Kedvezmény -15%
46 265 Ft
39 325 Ft

Több termék megjelenítése

A kínálatban 24 termékek - az eredményeket pontosan az Ön igényei szerint szűrheti.

Megjelenítés 1-15 -ból/-ből 24 termékek

| 1 2|
Kedvezmény -15%

Canicom 200 First elektromos kiképző nyakörv

Raktáron, szerdán 7. 17. Önnél
46 265 Ft
39 325 Ft

Összehasonlítás

Kedvezmény -15%

Canicom 250 LE

Raktáron, szerdán 7. 17. Önnél
46 265 Ft
39 325 Ft

Összehasonlítás

Kedvezmény -15%

Canicom 200 elektromos kiképző nyakörv

Raktáron, szerdán 7. 17. Önnél
50 905 Ft
43 270 Ft

Összehasonlítás

Kedvezmény -15%

Canicom 5.201 elektromos kiképző nyakörv

Raktáron, szerdán 7. 17. Önnél
60 190 Ft
51 160 Ft

Összehasonlítás

Kedvezmény -15%

Canicom Voice 200

Raktáron, szerdán 7. 17. Önnél
61 735 Ft
52 475 Ft

Összehasonlítás

Kedvezmény -15%
Výcvikový obojek Canicom 5.202
Változatok (2)
pro 1 psa pro 2 psy

Canicom 5.202 elektromos kiképző nyakörv

Raktáron, szerdán 7. 17. Önnél
64 830 Ft
55 105 Ft

Összehasonlítás

Kedvezmény -15%

Canicom Spray kiképző nyakörv

Raktáron, szerdán 7. 17. Önnél
64 830 Ft
55 105 Ft

Összehasonlítás

Kedvezmény -15%

Eyenimal Training Soft elektromos kiképző nyakörv

Raktáron, szerdán 7. 17. Önnél
71 020 Ft
60 365 Ft

Összehasonlítás

Kedvezmény -15%
Canicom Voice 800 kiképző nyakörv
Változatok (2)
pro 1 psa pro 2 psy

Canicom Voice 800 kiképző nyakörv

Raktáron, szerdán 7. 17. Önnél
74 115 Ft
62 995 Ft

Összehasonlítás

Kedvezmény -15%
Elektronický obojek Canicom 5.500
Változatok (1)
pro 1 psa

Canicom 5.500 elektromos kiképző nyakörv

Raktáron, szerdán 7. 17. Önnél
75 660 Ft
64 310 Ft

Összehasonlítás

Kedvezmény -15%
Canicom 800 elektromos kiképző nyakörv
Változatok (2)
pro 1 psa pro 2 psy

Canicom 800 elektromos kiképző nyakörv

Raktáron, szerdán 7. 17. Önnél
77 210 Ft
65 625 Ft

Összehasonlítás

Kedvezmény -15%
Canicom 1000 elektromos kiképző nyakörv
Változatok (2)
pro 1 psa pro 2 psy

Canicom 1000 elektromos kiképző nyakörv

Raktáron, szerdán 7. 17. Önnél
80 305 Ft
68 260 Ft

Összehasonlítás

Kedvezmény -15%
Elektrický výcvikový obojek Canicom 5.800
Változatok (1)
pro 1 psa

Canicom 5.800 elektromos kiképző nyakörv

Raktáron, szerdán 7. 17. Önnél
95 775 Ft
81 410 Ft

Összehasonlítás

Kedvezmény -15%

Canicom 5.500 - 2 kutyás készlet

Raktáron, szerdán 7. 17. Önnél
100 420 Ft
85 355 Ft

Összehasonlítás

Kedvezmény -15%

Canicom 800 - 2 kutyás szett

Raktáron, szerdán 7. 17. Önnél
108 155 Ft
91 930 Ft

Összehasonlítás